Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Poslodavci  >  Kako zaposliti radnika
Zadnja izmjena: 27.10.2015.

Kako zaposliti radnika


Glavna zadaća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje jest posredovanje pri zapošljavanju što obuhvaća izbor nezaposlenih osoba i drugih tražitelja zaposlenja prema uvjetima radnog mjesta koje ste Vi, kao poslodavac koji traži radnike, postavili.

Hrvatski zavod za zapošljavanje posreduje između najveće baze podataka nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja s jedne strane te najveće baze slobodnih radnih mjesta s druge strane (u Republici Hrvatskoj). Obje baze podataka informatički su podržane i vidljive na cijelom području Republike Hrvatske.
To Vama - poslodavcima, omogućuje da brzo i lako nađete tražene radnike.

KAKO SE POSREDUJE I KOJA JE ULOGA POSLODAVCA U TOME?

U procesu posredovanja vršimo profesionalni odabir nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja čije radne sposobnosti najbolje odgovaraju Vašim potrebama. Drugim riječima, nakon što zaprimimo Vašu Prijavu potrebe za radnikom (.docx) (koju nam dostavljate kako Vam najviše odgovara: osobno, poštom, elektronskom poštom, faxom, telefonom ili putem internetske stranice), pretražujemo postojeću bazu nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja koji ispunjavaju uvjete koje ste postavili za traženo radno mjesto. Po izvršenom izboru upućujemo nezaposlene osobe i tražitelje zaposlenja da Vam se jave na način koji sami izaberete.

Izbor kandidata koji su se javili na ponuđeno radno mjesto je Vaš. To znači da nemate obavezu od svih kandidata koji Vam se jave na oglas izabrati nekoga tko je upućen preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

ŠTO AKO TREBATE RADNIKE NA PODRUČJU RAZLIČITOM OD SJEDIŠTA VAŠEG PODUZEĆA/OBRTA?

Osigurali smo način rada kojim sve što Vam je potrebno možete obaviti na jednom mjestu, odnosno dovoljno je da kontaktirate samo jedan naš ured.

Za Vašu prijavu potrebe za radnikom uvijek je zadužen savjetnik za zapošljavanje prema mjestu sjedišta Vašeg poduzeća, no prijavu potrebe za radnikom možete oglasiti u bilo kojem područnom/regionalnom uredu ili ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Neovisno o mjestu rada, na izboru kandidata rade svi savjetnici za zapošljavanje: s područja mjesta rada, s područja s kojeg želite radnike i s područja na kojem je sjedište Vašeg poduzeća ili obrta.

Ako pak na području na kojem tražite radnika nema kandidata za traženo radno mjesto, o tome ćemo Vas izvijestiti i dogovoriti daljnje korake kako biste što prije došli do radnika koji Vam je potreban. Za Vas možemo posredovati na području cijele Republike Hrvatske.