Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Nezaposleni  >  Kako vam Zavod može pomoći  >  Radionice
Zadnja izmjena: 29.07.2015.

Radionice


Radionice su namijenjene pružanju profesionalne pomoći pojedincima i grupama pojedinaca u svakodnevnim životnim situacijama uslijed gubitka posla ili nemogućnosti pronalaženja zaposlenja u kojima se, bilo zbog pritisaka iz okoline ili  vlastitih problema, otežano snalaze. Na radionicama se definiraju problemi s kojima se pojedinci susreću te se analiziraju mogući načini njihova rješavanja. Na taj se način  razvijaju  vještine upravljanja karijerom koje podrazumijevaju stjecanje znanja i vještina potrebnih za povećanje zapošljivosti i unapređenje Vašeg profesionalnog razvoja, odnosno razvoja karijere.

Rad u grupama je strukturiran i vođen od strane savjetnika Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje koji se rukovode načelima osnaživanja klijenata. Za razliku od grupnog informiranja, grupno savjetovanje ima i edukativnu svrhu, odnosno pruža mogućnost unaprjeđenja znanja i vještina aktivnog traženja posla, ali i mogućnost osobnog rasta i razvoja kroz različite metode učenja - demonstracije, prezentacije, igre uloga, skupne rasprave, rad u malim skupinama i dr.

U svim područnim uredima Zavoda provode se sljedeće radionice:

Samoprocjena vlastitih potencijala -  radionica namijenjena svima onima kojima treba pomoć u procjeni vlastitog radnog potencijala (sposobnosti, znanja, vještina, osobina i interesa), definiranju profesionalnih ciljeva i razvoju vještina upravljanja karijerom (definiranje načina unapređenja razine vještina i definiranje plana razvoja karijere)

Kako tražiti posao - radionica namijenjena svima onima koji žele poboljšati metode i tehnike traženja posla,odnosno naučiti više o pretraživanju baza podataka o ponudi radnih mjesta te  samostalnoj izradi životopisa i molbe za posao.

Kako se predstaviti poslodavcu - radionica namijenjena svima onima kojima treba pomoć u pripremi za razgovor s poslodavcem (priprema za intervju, vještine komuniciranja s poslodavcem, neverbalna komunikacija, najčešća pitanja na intervjuu, uspješna samoprezentacija i dr.)

Pored navedenih, svaki područni ured organizira i mnoge druge radionice, sukladno potrebama nezaposlenih osoba.

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje na navedenim radionicama ili dobiti više informacija o radionicama koje se provode u Vama najbližem područnom uredu Zavoda, javite se svom savjetniku za zapošljavanje ili pošaljite svoj upit na adresu elektronske pošte hzz@hzz.hr. Kontaktirat će Vas jedan od naših savjetnika kako biste zajedno dogovorili Vama najprikladniji termin radionice.

Uz radionice koje se održavaju u područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pruža Vam se i mogućnost sudjelovanja na radionicama koje vode stručni savjetnici Centara za informiranje i savjetovanje o karijeri. Više informacija o aktivnostima CISOK centara, kao i upute za prijavu, možete pronaći na web portalu za razvoj karijere.