Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Šibensko-kninska  >  ODRŽAN 6. SAJAM POSLOVA 2013. ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE
Zadnja izmjena: 12.11.2013.

ODRŽAN 6. SAJAM POSLOVA 2013. ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Sajam poslova 2013., u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Šibenik, održan je u četvrtak, 31. listopada 2013. godine, u prostoru TC Dalmare, u vremenu od 10,00 do 16,00 sati.
Sajam poslova organiziran je pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, te grada Šibenika, uz nazočnost Gradova i Općina s područja cijele Županije.

Partneri Sajm: Javna ustanova JU Razvojna agencija Šibensko – kninske županije, Hrvatska gospodarska komora - županijska komora Šibenik i Hrvatska obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Medijski pokrovitelji Sajma: Radio Ritam, Radio Šibenik, Radio Drniš, Radio Knin, TV Šibenik, portal ŠibenikIn, Šibenski list, Šibenski Novi tjednik te portal Šibenik News.


U deset sati, uz obraćanje predstojnika HZZ PU Šibenik gospodina Luku Petrinu, gradonačelnika grada Šibenika gospodina Željka Burića, Sajam je svečano otvorio župan Šibensko-kninski gospodin Goran Pauk. Otvaranju su prisustvovali i saborski zastupnici/ce županije, a također i gradonačelnici/ce gradova i načelnici/ce općina Šibensko – kninske županije, te predstavnici tvrtki s područja cijele županije, također i visokoškolskih i školskih ustanova, medija te posjetitelji.
Ciljevi koje želimo postići održavanjem Sajma poslova su jačanje partnerskih odnosa svih dionika tržišta rada, povećati zaposlenost u županiji, pružiti mogućnost poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima trenutne i buduće, te im omogućiti da neposredno upoznaju ponudu na tržištu rada, pružiti mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave poslodavcu, da prikupe informacije i kandidiraju se na radna mjesta, da predaju svoju zamolbu i životopis, da saznaju sve potrebne informacije o mogućnosti obrazovanja, a prvenstveno unaprijediti rad i usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Na Sajmu poslova 2013., sudjelovalo je dvadeset pet poslodavaca - izlagača, sedam obrazovnih ustanova s područja naše županije i dvije s područja Splitsko – dalmatinske županije. Također su sudjelovale i tri udruge. Poslodavci, obrazovne institucije i udruge prezentirali su se na izložbenim štandovima, na kojima su ostvarili direktnu interakciju s nezaposlenima, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima Sajma.
Poslodavci su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem na sada već tradicionalnom sajmu, iako nezadovoljni manjim brojem posjetitelja u odnosu na prošlu godinu, ali usprkos tome pojedini poslodavci su ipak zaprimili veliki broj životopisa, npr. Solaris d.d., NCP Grupa d.o.o., JU Nacionalni park Krka, Knauf d.o.o., Laguna trade d.o.o. – Marina Frapa, Kozmo d.o.o.


Cijela manifestacija, iako sa manjim brojem posjetitelja, odisala je pozitivnom atmosferom i uzajamnim zadovoljstvom, ponajviše zbog mogućnosti neposredne komunikacije i razmjene informacija. Poslodavci su izrazili pozitivan stav o tradiciji održavanja Sajma i želju da sudjeluju i ubuduće. Također, svi nazočni poslodavci, prezentirani su i multimedijalno, putem projekcije na video zidu. Ipak većina poslodavaca izrazila je nezadovoljstvo terminom održavanja Sajma, većini sudionika je više odgovarao termin u predsezoni, a evidentno je da je i nezaposlenima više odgovarao taj termin.
Na mobilnom info pultu HZZ -a, nezaposleni su mogli izvršiti redovnu mjesečnu prijavu odnosno potvrditi svoj dolazak, informirati se o svim svojim pravima i obvezama, a također i redovitim aktivnostima HZZ-a.
Cijela manifestacija bila je medijski popraćena. Uz oglašavanje i informacije o Sajmu neposredno prije i poslije Sajma, u lokalnim tiskovinama, radio emisijama i na portalima, Sajam poslova je najavljen i 10 dana ranije u emisiji „ Semafor“na Televiziji Šibenik.U okviru Sajma poslova 2013. održane su četiri prezentacije:
  • „ Predstavljanje Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri“, predavač Zdravka Uroda, Hrvatski Zavod za zapošljavanje PU Šibenik,
  • „ Zapošljavanje u državama EU“, predavač Matko Gović, iz Hrvatskog zavod za zapošljavanje PU Split,
  • „ Kreditni programi HBOR-a za mlade i početnike“, predavač Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju,
  • „ Kreditiranje poduzetnika na području ŠKŽ“, predavač Ivan Jurković iz Javne ustanove Razvojne agencije.
U okviru Skupštine partnerskog vijeća za tržište rada, koja je održana istog dana, predstavljena su dva projekta; „Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada“ u organizaciji Javne ustanove razvojne agencije i „Vještine za promjene“ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin.

Svi posjetitelji Sajma izrazili su veliko zadovoljstvo realizacijom projekta Sajma poslova i pritom izrazili pozitivne nade u svezi s budućim gospodarskim kretanjima.