Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Šibensko-kninska  >  Predstavljanje projekta „Razvoj vještina POU Knin“
Zadnja izmjena: 10.02.2014.

Predstavljanje projekta „Razvoj vještina POU Knin“


 
U četvrtak, 30.siječnja 2014. godine, na Pučkom otvorenom učilištu Knin predstavljen je novi projekt „Razvoj vještina POU Knin“ sufinanciran iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“. Uz predstavnike POU Knin, članove projektnog tima i predstavnike partnera na projektu, na skupu su prisustvovale osobe iz raznih gradskih i županijskih institucija.
Projekt provodi Pučko otvoreno učilište Knin  u suradnji sa partnerom na projektu Gradom Kninom i suradnicima na projektu, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Šibenik.
 
Sve nazočne je prvi pozdravio gosp. Mato Milanović ispred POU Knin, a ispred institucije Grad Knin, kao partnera na projektu,  gosp. Slaven Ivić, zamjenik gradonačelnice i koordinator na projektu.
Potom je voditeljica na projektu gđa. Nera Bošnjak predstavila projekt i iznijela osnovne informacije o suradnicima na projektu, njegovoj vrijednosti kao i o ciljevima i aktivnostima projekta.
 
Pučkom otvorenom učilištu  Knin dodijeljena su sredstva za provedbu projekta „Razvoj vještina POU Knin“ na temelju natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“, sufinanciranog od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“.
Vrijednost projekta „Razvoj vještina POU Knin“ iznosi 126.369,96 eura, a udio kojeg sufinancira Europska unija iznosi 112.165,98 eura, izraženo u postotku 88,76%.           
 
Ciljevi projekta su jačanje kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih osoba i povećanje kompetencija, znanja i vještina kod ciljne skupine obuhvaćene ovim projektom a to su dugotrajno nezaposlene osobe gdje će se poštivati zadati kriteriji odabira. Ovim projektom su predviđene još dvije edukacije koje prethode provedbi programa osposobljavanja.
Prvu edukaciju prolaze članovi radne skupine Partnerskog vijeća tržišta rada Šibensko-kninske županije u okviru koje će biti osposobljeni u implementaciji analize tržišta rada na temelju čijih će se rezultata oformiti novi programi osposobljavanja. Drugu edukaciju će pohađati predavači POU Knin iz područja andragogije, a u svrhu kvalitetnije provedbe programa osposobljavanja.
Nakon provedbe navedenih aktivnosti pristupit će se odabiru polaznika programa osposobljavanja i implementaciji istih.