Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Šibensko-kninska  >  U Šibeniku 20. svibnja 2014. održan okrugli stol povodom završetka trogodišnjeg programa „Širenje programa zapošljavanja uz podršku i razvoj socijalnog poduzetništva“
Zadnja izmjena: 02.06.2014.

U Šibeniku 20. svibnja 2014. održan okrugli stol povodom završetka trogodišnjeg programa „Širenje programa zapošljavanja uz podršku i razvoj socijalnog poduzetništva“Centar za socijalnu inkluziju Šibenik organizirao je okrugli stol „Socijalno poduzetništvo kao prilika za socijalno uključivanje i zapošljavanje teško zapošljivih skupina“ 20. svibnja u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. Cilj okruglog stola bio je promoviranje koncepta socijalnog poduzetništva kao prilike za rješavanje društvenih problema, ali i prilike za podizanje cjelokupne kvalitete života lokalne zajednice. Povod ovom događaju je završetak trogodišnjeg programa „Širenje programa zapošljavanja uz podršku i razvoj socijalnog poduzetništva“ koji je s 1.014.000 kuna financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Šibenik s 90.000 kuna.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Gradom Šibenik i Centrom za socijalnu skrb provodio je program na području Šibensko - kninske županije.

Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati programa. Tijekom trogodišnjeg razdoblja služba zapošljavanja uz podršku Inkluzije Šibenik u suradnji s partnerima aktivno je radila na pronalaženju novih radnih mjesta i motiviranju i pripremi osoba s intelektualnim teškoćama na rad. Povećana je zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovo uključivanje u društvo u našoj županiji a krajnji rezultat programa jest nukleus socijalnog poduzeća iz kojeg su se razvile ostale gospodarske djelatnosti koje Inkluzija Šibenik danas provodi i koje su predstavljene sudionicima skupa.
Osim rezultata programa, a s ciljem daljnjeg razvoja socijalnog poduzetništva u našoj Županiji, sa sudionicima su svoja znanja i iskustva podijelili mr.sc. Gordana Ćorić, zamjenica voditelja studija Ekonomija poduzetništva, viša predavačica poduzetništva i poslovne etike s Veleučilišta VERN, Matija Bumbak, dipl.ing./mag. poslovne ekonomije i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj te Marijana Janković, prof. def., voditeljica radnih aktivnosti na otvorenom tržištu rada Centra za inkluzivne radne aktivnosti.

Sudionicima okruglog stola, među kojima su bili predstavnici Županije, Grada, predsjednica Savjeta za socijalnu skrb Šibensko-kninske županije Neda Klarić, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Hrvatske Gospodarske Komore, Regionalne razvojne agencije, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, Roman obitelji, Centra za socijalnu skrb podružnice Obiteljski centar Šibenik, ravnatelj Cvjetnog doma Tomislav Ninić, predstavnici medija i korisnici programa,  predavači su predstavili mogućnosti koje socijalno poduzetništvo nudi, posebice pri zapošljavanju marginaliziranih socijalnih skupina, te ponudili svoju suradnju u daljnjem razvoju ovog za većinu novog vida poduzetništva u našoj županiji.

Ključno je zajedničkim radom i suradnjom svih relevantnih dionika, razmjenom znanja i suradnjom raditi na tome da u socijalnom poduzetništvu naglasak ne bude na „socijalnom“ već na održivom poduzetništvu koji za krajnji cilj  ima poboljšanje kvalitete života članova lokalne zajednice, a ne samo stjecanje profita.