Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Šibensko-kninska  >  Područni ured Šibenik sudjelovao u Panel raspravi na temu „Socijalno uključivanje“ u okviru Tjedna Europskog socijalnog fonda 28.5.2014. u Splitu
Zadnja izmjena: 02.07.2014.

Područni ured Šibenik sudjelovao u Panel raspravi na temu „Socijalno uključivanje“ u okviru Tjedna Europskog socijalnog fonda 28.5.2014. u Splitu

 

 
Dana 28. svibnja 2014. godine u prostoru Županijske komore Split s početkom u 11 sati u  organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačkog tijela za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. i u suradnji sa Ministarstvo socijalne politike i mladih u  okviru „Tjedna Europskog socijalnog fonda“ održana Panel rasprava sa temom „Socijalno uključivanje“.

Sve nazočne pozdravila je gđa. Vikorija Rončević pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, načelnica Sektora za programiranje, praćenje i vrednovanje programa i projekata EU Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, je predstavila Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., uključujući i moguće prioritete financiranja za programsko razdoblje 2014.-2020., za Strukturne fondove. 

Mirjana Radovan, načelnica Službe za fondove EU Ministarstva socijalne politike i mladih se detaljnije osvrnula na projekte iz područja socijalnog uključivanja, s posebnim osvrtom na projekte koji se provode na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.

U panel raspravi aktivno su sudjelovale Aida Barišić, v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Šibenik, Nives Ivelja, izvršna direktorica Udruge MI iz Splita, Esmeralda Sunko, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita te Tatjana Vukman, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Split. Prisutne su predstavile neke od svojih EU i nacionalnih projekata, podijelile su iskustva svojih organizacija vezano za partnerstva u okviru projekata koje provode te drugim sudionicima Panel rasprave prenijele druga zanimljiva iskustva i preporuke.
Na cjelokupnom događanju sudjelovali su predstavnici organizacija civilnog društva, ustanova socijalne skrbi, područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i privatnog sektora iz gore spomenute četiri županije. Prisutni su imali  priliku postavljati pitanja te se aktivno  uključivati u raspravu. 

Na Splitskoj rivi bili su izloženi i štandovi na kojima su različite organizacije korisnici bespovratnih sredstava iz javnog, privatnog i socijalnog sektora sa područja navedenih županija predstaviti rezultate svojih projekata te demonstrirati vještine i konkretne proizvode financirane u okviru projekata provedenih u području zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja, razvoja civilnog društva i socijalnog dijaloga. 

Tjedan Europskog socijalnog fonda otvoren je dva dana ranije, 26. svibnja u Rijeci. Više o tome pročitajte na stranicama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava http://www.mrms.hr/otvoren-tjedan-europskog-socijalnog-fonda.

► Prezentacija