Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Ličko-senjska  >  Održana početna konferencija u sklopu projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“
Zadnja izmjena: 09.01.2015.

Održana početna konferencija u sklopu projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“

 
  
Grad Gospić  u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Gospić, Osnovnom školom dr. Jure Turića iz Gospića i Osnovnom školom Dr. Franje Tuđmana Lički Osik u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić održao je 8. prosinca 2014. godine početnu Konferenciju u sklopu projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Ovim projektom osiguravaju se pomoćnice i pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama, a ukupna vrijednost projekta je 1.193.884,40 kn, dok je 1.142.427,98 kn bespovratno financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti projekta te je šira javnost upoznata sa značajem osiguranja pomoćnica i pomoćnika učenicima s teškoćama za njihov daljnji razvoj i jačanje inkluzije u redovne odgojno-obrazovne procese.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u redovite osnovnoškolske ustanove na području Grada zapošljavanjem 18 pomoćnica i pomoćnika u nastavi iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, što je od velike važnosti za cijelu  županiju. 14 pomoćnica i pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju počelo je s radom u OŠ Jure Turića, a četvero njih u OŠ Dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku.

Ugovorno tijelo je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Organizacijska jedinica za upravljanje strukturnim instrumentima (DEFCO).