Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Ličko-senjska  >  Edukacija koordinatora Projekta resocijalizacije ovisnika o drogama
Zadnja izmjena: 22.12.2014.

Edukacija koordinatora Projekta resocijalizacije ovisnika o drogama


           
U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Gospić organizirao je 10. prosinca 2014. godine edukaciju o Projektu resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa rehabilitacije i odvikavanja od ovisnosti u terapijskim zajednicama ili zatvorskom sustavu, te ovisnika  koji su u izvan bolničkom tretmanu  i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog liječenja.
 
Edukacija je provedena s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga, te se time nastojalo potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. Zlouporaba droga i posljedična ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Na radionici su sudjelovati svi dionici uključeni u Projekt resocijalizacije na lokalnoj razini te se prikazao dokumentarni film „Put u novi život“ u kojem se kroz priču bivše ovisnice govori o samom Projektu.

Navedene aktivnosti poduzimaju se kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu.