Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Osječko-baranjska  >  Poziv mladim nezaposlenim osobama s područja Osječko-baranjske županije na edukaciju „Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija“ Volonterskog centra Osijek (produžen rok prijave)
Zadnja izmjena: 07.05.2015.

Poziv mladim nezaposlenim osobama s područja Osječko-baranjske županije na edukaciju „Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija“ Volonterskog centra Osijek (produžen rok prijave)

 
 

Poziv mladim nezaposlenim osobama na edukaciju  
                                              
 

„Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija“

 
 
 Volonterski centar Osijek poziva mlade nezaposlene osobe, u dobi od 18 do 29 godina, s područja Osječko-baranjske županije, na sudjelovanje u edukaciji „Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija“.
 
Edukacija se organizira u okviru projekta "Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“ kojeg provode Udruga za razvoj civilnog društva SMART (nositelj projekta) s partnerskim organizacijama - Volonterskim centrom Osijek, PRONI Centrom za socijalno podučavanje Osijek, Regionalnim info centrom za mlade Rijeka “UMKI”, Gradom Rijeka i Gradom Osijek te u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Osijek. Projekt je financiran sredstvima Europske Unije, IPA program, Razvoj ljudskih potencijala, grant shema "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja", a provodi se od siječnja 2015. do rujna 2016. godine.
 
Cilj projekta je povećati zapošljivost i fleksibilnost nezaposlenih mladih na tržištu rada kroz edukaciju o neprofitnom menadžmentu, socijalnom poduzetništvu, organiziranje prakse u neprofitnim organizacijama te pružanjem kontinuirane podrške kroz savjetovanje i mentorstvo tijekom trajanja projekta.
 
Edukacija „Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija“ obuhvaća pet obrazovnih cjelina u sklopu kojih će sudionici steći znanja i vještine važne za djelovanje u neprofitnim organizacijama kao što su:
 
  1. uloga neprofitnog sektora u društvu, civilno društvo i aktivno građanstvo, koncept društvenog poduzetništva, upravljanje i vođenje
  2. razvoj „mekih“ vještina (timski rad, vještine komunikacije i prezentacije)
  3. planiranje, pripremanje i izrada projektnih prijedloga za EU fondove i izrada proračuna
  4. upravljanje projektima
  5. menadžment volontera
 
Edukacija u ukupnom trajanju od 15 dana bit će organizirana tijekom svibnja, lipnja i početkom srpnja 2015., kroz nekoliko višednevnih obrazovnih modula (svaki modul traje 3-5 dana) te praksa u neprofitnoj organizaciji u trajanju od 125 do 150 sati. Praksa je obavezna za sve polaznike edukacije, a provest će se nakon završene edukacije u dogovoru s polaznicima.
 
Prijave za edukaciju primaju se do 29. travnja 2015. godine.
Više o projektu i edukaciji kao i Prijavnicu za edukaciju možete naći na web stranici www.vcos.hr  
 
Za dodatna pitanja javite se u Volonterski centar Osijek
L. Jagera 12, Osijek
T: 031 211 306
E: jelenas@vcos.hr
www.vcos.hr