Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Krapinsko-zagorska  >  Obilježen 10. Tjedan cjeloživotnog učenja u HZZ PU Krapina
Zadnja izmjena: 17.11.2016.

Obilježen 10. Tjedan cjeloživotnog učenja u HZZ PU Krapina

 
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina održao je dvije radionice i jednu tribinu u sklopu 10. Tjedna cjeloživotnog učenja, nacionalne kampanje kojom se promovira kultura cjeloživotnog učenja i obrazovanja.
 
Radionica „Samozapošljavanje-može li to biti moj profesionalni put održana je 26.9.2016. u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostavi Zabok. Sudionicima je približen način oblikovanja poduzetničke ideje u poslovni plan te su im pružene informacije o potpornim institucijama i mogućnostima financijske podrške.
 
U Pučkom otvorenom učilištu Krapina 29.9.2016., održana je radionica „Kako napraviti samoprocjenu kompetencija i pretvoriti hobi u radno mjesto? na kojoj su prisutni kroz grupni rad i vježbe pokušali procijeniti vlastite kompetencije razvijene kroz slobodno vrijeme koje bi im mogle pomoći u razvijanju poduzetničkog duha te pretvoriti hobi u radno mjesto putem samozapošljavanja.
 
U Krapini je, u petak 30.9.2016., održana tribina Obrazovanjem do posla-iskustva u provedbi obrazovanja odraslih za deficitarna zanimanja“ u suradnji sa Srednjom školom Krapina, u čijim je prostorima održana tribina. S ciljem promicanja vrijednosti cjeloživotnog učenja, na tribini su se zainteresiranim građanima prenijela iskustva u provedbi obrazovanja odraslih za deficitarna zanimanja fotografijom, prezentacijom, izlaganjem savjetnika, predavača, bivših polaznika i budućih polaznika obrazovanja odraslih. Također, sudionici su mogli pogledati izložbu uradaka i proizvoda koje su izradili polaznici različitih edukacija, postavljati pitanja i komentirati različite aspekte obrazovanja i izazove koje trebaju savladati.
 
 
Prisutnima se obratio voditelj obrazovanja odraslih u Srednjoj školi Krapina, profesor Mladen Hršak, koji je sudionicima približio mogućnosti nadogradnje znanja u području strojne obrade i informatičkih vještina. Također, prisutnima se obratio v.d. Predstojnik Područnog ureda Krapina, Goran Vukmanić koji je naglasio kako HZZ Područni ured Krapina već desetu godinu sudjeluje u projektu cjeloživotnog učenja. Istaknuo je mogućnosti koje se otvaraju kroz ulaganje u obrazovanje te kako unaprjeđenje znanja i vještina utječe na profesionalnu karijeru i zapošljavanje, posebice obrazovanjem u području deficitarnih zanimanja koja su potrebna tržištu rada Krapinsko-zagorske županije.