Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Krapinsko-zagorska  >  Osposobljavanje na radnom mjestu-obrazovanje za poznatog poslodavca
Zadnja izmjena: 17.10.2016.

Osposobljavanje na radnom mjestu-obrazovanje za poznatog poslodavca

 
Dana 14.10.2016. u organizaciji HZZ PU Krapina i Obrtničke komore KZŽ održan je sastanak sa zainteresiranim poslodavcima ugostiteljske djelatnosti i nezaposlenim osobama radi provedbe osposobljavanja na radnom mjestu.


 
Cilj osposobljavanja je osigurati radnu snagu sa specifičnim kompetencijama prema potrebama poslodavaca prvenstveno u djelatnostima gdje nedostaje radne snage.
 
Zbog velikog problema kojeg imaju poslodavci ugostiteljske djelatnosti u pronalaženju stručnog kadra, te povećanja kvalitete pružanja ugostiteljskih usluga započeti će se provedba mjere Zavoda za osposobljavanje zainteresiranih osoba prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje za zanimanja: poslužitelj jela i pića, priprematelj jednostavnih jela i slastica, priprematelj bureka i pizza i sobarica.
 
Kroz osposobljavanje na radnom mjestu poslodavci će sami educirati kadrove koji su im potrebni.
 
Osposobljavanje će se provoditi po programima stručnih službi HOK-a te je dan naglasak na praktičnim vještinama i temeljnim znanjima budući da se praktični dio obrazovanja obavlja kod odabranih poslodavaca, dok je teoretski dio u nadležnosti HOK-a.
 
Programi su u kraćem trajanju i uključuju osobe matičnih zvanja koje su bez radnog iskustva, nedostatnog iskustva i osobe koje su radile na navedenim poslovima ili motivirane za zapošljavanje te nemaju verifikaciju. Po završetku programa polaznici edukacije polažu ispit osposobljenosti u HOK-u.
 
Edukacija bi trebala započeti 2.11.2016., a izabrani kandidati će imati praktičnu nastavu s odabranim mentorima u ugostiteljskim objektima na području Krapinsko-zagorske županije.
Interes za edukaciju iskazalo je 15-tak nezaposlenih osoba i 10-tak ugostitelja.