Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Krapinsko-zagorska  >  Podjela Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti
Zadnja izmjena: 21.02.2017.

Podjela Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti

  
 
U ponedjeljak  9. siječnja 2017. g. u Pučkom otvorenom učilištu Krapina održana je u organizaciji HZZ PU Krapina i Obrtničke komore KZŽ podjela Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za poslužitelje jela i pića, priprematelje jednostavnih jela i slastica te priprematelje bureka i pizze.
 
Uvjerenja su polaznicima uručili predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i v.d. predstojnik HZZ PU Krapina Goran Vukmanić. U prigodnom obraćanju uz čestitke i želje za uspjehom u zaposlenju uz g. Pleška i Vukmanića polaznicima se obratio i ravnatelj Obrtničkog učilišta Zagreb Dražen Maksimović te Ivan Đurkin Benkotić obrtnik i predsjednik komisije za zanimanja za koja su kandidati polagali ispit stručne osposobljenosti. Rukovoditeljica Odjela za tržište rada HZZ PU Krapina gđa. Mirjana Jurman istaknula je mogućnost i prednost sezonskog zapošljavanja u ugostiteljstvu te mogućnost ostvarivanja bespovratnih potpora za samozapošljavanje.
 
 
Obrazovanje je financirao Hrvatski zavod za zapošljavanje kroz mjeru aktivne politike zapošljavanja „Osposobljavanje na radnom mjestu-obrazovanje za poznatog poslodavca“. U osposobljavanje koje se provodilo po programima HOK-a uključilo se 10 nezaposlenih osoba te je dan naglasak na praktičnim vještinama i temeljnim znanjima, budući da se praktični dio obrazovanja obavljao kod obrtnika koji su iskazali potrebu, a odabrale su ih nezaposlene osobe. Teoretski dio obrazovanja provodilo je Obrtničko učilište Zagreb, a ispit o stručnoj osposobljenosti Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.