Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Splitsko-dalmatinska  >  Održana konferencija projekta „Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“
Zadnja izmjena: 25.07.2018.

Održana konferencija projekta „Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“

  
 
U utorak, 24. srpnja 2018. g. u Alkarskim dvorima u Sinju održana je 2. konferencija projekta „Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“ na kojoj su predstavljeni ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje aktivnosti i očekivani rezultati projekta.
 
 
Konferencija je započela uvodnim pozdravima gospodina Stipe Efendića, predsjednika CERURE i gospođe Jele Gogić, v.d. predstojnice Regionalnog ureda Split, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koja je izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem Regionalnog ureda Split kao partnera u ovom hvalevrijednom projektu.
 
Centar za ruralni razvoj CERURA HR provodi projekt: Ruke pomoći u Cetinskoj krajini, koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda vrijedan 5,8 milijuna kuna.

Glavni cilj projekta je: omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina u Cetinskoj krajini.

Specifični cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u Cetinskoj krajini koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima Cetinske krajine.

Ciljane skupine su: nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a Ispostave Sinj i Trilj s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja i beskućnice.

Žene pružaju usluge korisnicima - osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje.

Pokazatelji odnosno rezultati projekta: 34 pripadnice ciljanih skupina su osposobljene za zanimanje „njegovateljica“, zapošljavaju se i 24 mjeseca pružaju usluge krajnjim korisnicima na području Cetinske krajine čime se smanjuje njihov rizik od siromaštva, povećava se razina kvalitete života krajnjih korisnika (minimalno 136), a ujedno se smanjuje socijalna isključenost obje kategorije.
 
  
U okviru konferencije svečano su potpisani ugovori o radu na 24 mjeseca s 34 nezaposlene žene pripadnice ciljane skupine koje će brinuti o krajnjim korisnicima. 
 
 
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr
http://www.esf.hr/