Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Ličko-senjska  >  Javno predstavljanje projekta „Zaželi“- program zapošljavanja žena u Općini Brinje
Zadnja izmjena: 16.08.2018.

Javno predstavljanje projekta „Zaželi“- program zapošljavanja žena u Općini Brinje

   
 
Dana 13.08.2018.g.  u Brinju  je održano javno predstavljanje projekta Zaželi“- program zapošljavanja žena u Općini Brinje. Nazočnima, među kojima su bile i predstavnice HZZ-a, Područnog ureda Gospić obratila  su se voditeljica projekta Mirjana Javor i načelnik Općine gospodin Zlatko Fumić koji je istakao značenje ovog projekta za Općinu, a naročito za krajnje korisnike.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 1.708.710,00 kn (100% financirano iz Europskog socijalnog fonda). Nadležno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava a partneri na projektu su Hrvatski zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Trajanje projekta je od svibnja 2018. do kraja studenog 2020.
 
Voditeljica Javor ističe svrhu projekta koja  je omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja općine Brinje, lakši pristup tržištu rada. Kroz dvogodišnje zaposlenje, ženama će se kroz programe obrazovanja i osposobljavanja, čije je financiranje osigurano kroz ovaj Projekt, omogućiti postizanje veće konkurentnosti i povećanje njihovog  radnog potencijala.

U tom će razdoblju dobrobit projekta osjetiti i najranjivija skupina lokalnog stanovništva  osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju, njih 60, na način da će im deset žena zaposlenih na Projektu,  pružati potporu i podršku u ispunjavanju svakodnevnih životnih potreba.

Žene su počele sa radom 1. kolovoza 2018.g. a kao pomoć u obavljanju poslova kroz projekt  su im osigurani bicikli i tableti.