Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Krapinsko-zagorska  >  Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe
Zadnja izmjena: 28.08.2018.

Provedba aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe

 
 
Dana 27.8.2018. u HZZ PU Krapina u prostoru POU Krapina započelo se s provedbom aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u koje se uključilo 8 dugotrajno nezaposlenih osoba.
 
 
Zajednička karakteristika dugotrajno nezaposlenih osoba su izgubljene radne vještine, nedovoljna motivacija za prihvaćanje zaposlenja i vrlo često nerealna očekivanja u odnosu na mogućnosti zapošljavanja.
 
Kako bi osigurali aktiviranje potencijala prvenstveno među nezaposlenim osobama koje su u evidenciji duže od 12 mjeseci kreiran je aktivacijski program kojeg provode voditelji/ce aktivacijskog programa. Kroz dvomjesečni program nezaposlena osoba treba osvijestiti vlastite mogućnosti, detektirati prepreke za zapošljavanje te definirati što realniju sliku o sebi i vlastitim mogućnostima zapošljavanja te načinima kako prevladati ograničenja za ulazak na tržište rada.
 
Aktivacijski program traje 2 mjeseca, a sastoji se od grupnog i individualnog rada te završnog panela, a provoditi će se u svim ispostavama na području područnog ureda.
 
Provedba programa treba pomoći polaznicima programa/nezaposlenim osobama identificiranje svoje uloge na tržištu rada i zapošljavanje u što kraćem roku.