Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Krapinsko-zagorska  >  Okrugli stol "Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju – što nam treba na tržištu?"
Zadnja izmjena: 07.11.2018.

Okrugli stol "Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju – što nam treba na tržištu?"

 
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina kao jednu od aktivnosti Europskog dana poslodavaca dana 6.11.2018. u suradnji s partnerima Krapinsko-zagorskom županijom i Zagorskom razvojnom agencijom organizirao je okrugli stol (Coffe chat).
 
 
Europski dan poslodavaca povezan je s Europskim tjednom vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
 
Cilj Europskog dana poslodavaca je informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji s posebnim naglaskom na podršku u planiranju i provedbi aktivnosti kojima se potiče razvoj vještina nezaposlenih osoba ali i zaposlenih posebno kroz podršku mjera aktivne politike zapošljavanja.
 
Okrugli stol pod nazivom  "Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju – što nam treba na tržištu?" okupio je predstavnike poslodavaca, obrazovne ustanove, predstavnike partnera sa ciljem osvještavanja poslodavaca i radnika o osposobljavanju i obrazovanju odraslih u poduzećima te detektiranja problema vezanih za nisku uključenost radne snage u obrazovanje odraslih.
 
Naglasak događanja bio je na: mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za prekvalifikacije i usavršavanja, generalnim vještinama u obrazovanju važnim za svijet rada i poduzetništva, specifičnim vještinama koje je potrebno usvojiti prije pokretanja poslovanja - jesu li korisne edukacije/prekvalifikacije.
 
U panel raspravi sudjelovali su: zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, Melita Horvat Peh, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vladimir Klapač iz SŠ Zlatar kao predstavnik koordinatora u projektu Lumen, Ana Mikulec - Alati Stuhne d.o.o. i Ivan Đurkin Benkotić - Restoran Sermage kao predstavnici poslodavaca, te Adam Jakov Deak iz Piramide znanja.