Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Ličko-senjska  >  Obilježavanje Europskog dana poslodavaca u Područnom uredu Gospić - Održan Okrugli stol „Razvoj vještina radne snage“
Zadnja izmjena: 14.11.2018.

Obilježavanje Europskog dana poslodavaca u Područnom uredu Gospić - Održan Okrugli stol „Razvoj vještina radne snage“

 
 
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Gospić povodom obilježavanja Europskog dana poslodavaca održao je 07. studenog 2018.godine  Okrugli stol „Razvoj vještina radne snage“  u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
 
U uvodnom dijelu v.d. predstojnica Milka Rukavina pozdravila je sudionike Okruglog stola i naglasila da je danas u fokusu  informiranje poslodavaca o programima obrazovanja koje mogu realizirat u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, kako za postojeće tako i za buduće zaposlenike, promocija osposobljavanja na radnom mjestu, informiranje o mogućnosti obrazovanja zaposlenih radnika nedostatnih kompetencija radi zadržavanja radnih mjesta i informiranje o drugim uslugama i mjerama Zavoda. Prezentiran je  prikaz stanja na tržištu rada  sa naglaskom da je trenutno evidentiran najmanji broj nezaposlenih osoba u zadnjih 10 ak godina, mogućnosti korištenja mjera aktivne politike, rezultate i iskustva u  dosadašnjoj provedbe, te raspravljeni prijedlozi za poboljšanje i bolju dostupnost mjera poslodavcima.
 
U drugom dijelu savjetnica iz Odsjeka aktivne politike zapošljavanja Valentina Pavelić održala je prezentaciju o mjerama aktivne politike u 2018.g. s naglaskom na mjere važne za temu okruglog stola. Nakon prezentacije otvorena je rasprava u kojoj su svi sudionici aktivno sudjelovali na način da je svaki poslodavac predstavio sebe i svoju tvrtku, te kroz pitanja i primjere dobre prakse zajedno smo raspravili o potencijalnim mogućnostima da provedu neku od prezentiranih mjera s naročitim osvrtom na Osposobljavanje na radnom mjestu s ciljem stjecanja potvrde poslodavca ili s stjecanjem javne isprave o osposobljenosti, te Potpore za usavršavanje i mjeru Stalni sezonac.
 
Pojedini poslodavci su izrazili svoje mišljenje da bi neki od kriterija za korištenje mjera trebali biti fleksibilniji po pitanju broja zaposlenih za stalnog sezonca ili pak u kriteriju neto povećanja s obzirom na sezonski rad dosta poslodavaca i na taj način veći broj poslodavaca bi tada mogao iste koristiti. Zaključak rasprave odnosno cijelog događanja je da su mjere u svakom slučaju potrebne da pomažu poslodavcima, a posebno realnom sektoru koji stvara dodanu vrijednost i otvara nova radna mjesta.