Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Krapinsko-zagorska  >  Obrazovanje odraslih – završen program osposobljavanja za poslužitelja CNC stroja
Zadnja izmjena: 21.11.2018.

Obrazovanje odraslih – završen program osposobljavanja za poslužitelja CNC stroja

 
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina u suradnji sa Srednjom školom Oroslavje proveo je program osposobljavanja nezaposlenih osoba za obavljanje poslova poslužitelja CNC stroja. Osposobljavanje je financirano sredstvima mjera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu. Cilj mjere obrazovanja usmjeren je na povećanje razine zapošljivosti nezaposlenih osoba te usklađivanje njihovih kvalifikacija s potrebama na lokalnom tržištu rada. Osobe koje imaju neadekvatnu razinu i vrstu obrazovanja, upućuju se u programe stručnog osposobljavanja, prekvalifikacije ili usavršavanja u obrazovnim ustanovama prema planu obrazovanja.
 
Sve troškove obrazovanja snosi Hrvatski zavod za zapošljavanje a uključeni su: troškovi obrazovanja obrazovnoj ustanovi (u cijelosti), troškovi liječničkih pregleda dok polaznici ostvaruju pravo na novčanu pomoć i naknadu troškova prijevoza za dane provedene na obrazovanju.
 
 
Program osposobljavanja pohađalo je šest nezaposlenih osoba iz evidencije Područnog ureda Krapina.
 
Na temelju stečenih teoretskih znanja polaznici su kroz praktični dio nastave u informatičkoj radionici i CNC praktikumu na strojevima i opremi i stvarnom radnom okruženju kod poslodavca stekli znanja, vještine, metode i tehnike rada da mogu samostalno obavljati poslove u djelokrugu rada poslužitelja CNC stroja.
 
Završna provjera stečenih znanja i vještina realizirana je po završetku teoretskog i praktičnog dijela pred ispitnim povjerenstvom te je svih šest polaznika uspješno završilo obrazovanje.
 
Svečana dodjela uvjerenja polaznicima, održana je u Srednjoj školi Oroslavje u petak 16. studenog 2018. godine.