Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI U HRVATSKOM ZAVODU ZA ZAPOŠLJAVANJE
Zadnja izmjena: 30.11.2018.

OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI U HRVATSKOM ZAVODU ZA ZAPOŠLJAVANJE

 
 
Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca brojna tijela državne uprave, nevladine organizacije te nositelji aktivnosti provedbe Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga na lokalnoj razini obilježavaju raznim prigodnim aktivnostima i manifestacijama.

Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. Zlouporaba droga i posljedično ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela.

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti svi regionalni i područni uredi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje sukladno cjelokupnom Programu aktivnosti Ureda za suzbijanje zlouporabe droga organiziraju radionice/predavanja/okrugle stolove na temu ovisnosti. Na radionicama će sudjelovati dionici uključeni u Projekt resocijalizacije na lokalnoj razini, mlade nezaposlene osobe iz evidencije Zavoda, kao i učenici osnovnih i srednjih škola.

Navedene aktivnosti poduzimaju se kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu.
 

Pregled aktivnosti po regionalnim/područnim uredima možete vidjeti ovdje.