Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Predstavljen priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta i aplikacija EVA - Ericsson Nikola Tesla Voice Assistant
Zadnja izmjena: 06.12.2018.

Predstavljen priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta i aplikacija EVA - Ericsson Nikola Tesla Voice Assistant

Na dan obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2018. godine u dvorani Ericsson Nikola Tesla predstavljen je Priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i aplikacija EVA – Ericsson Nikola Tesla Voice Assistant.

Na otvorenju događanja ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc i direktorica Društva Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević istaknule su važnost dobre suradnje u razvoju održivog sustava zapošljavanja osoba s invaliditetom. Predstavljanje je otvorio ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić koji je podržao projekt kao jednu od niza aktivnosti koje se odnose na zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta nastao je temeljem dosadašnjih iskustava u radu s poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom te potrebe da se osigura sustavna i kontinuirana podrška u planiranju i izvedbi prilagodbe radnog mjesta prilikom uključivanja osoba s invaliditetom u radno okruženje. Priručnik obuhvaća primjenjive savjete i prikazuje primjenu razumne prilagodbe u svakodnevnom radu i komunikaciji s osobama s invaliditetom. Namijenjen je stručnjacima, poslodavcima i svima koji neposredno i posredno rade s osobama s invaliditetom, ali i samim osobama s invaliditetom.

Pozitivan primjer sveobuhvatne suradnje u vezi s korištenjem mjera sustava za zapošljavanje osoba s invaliditetom predstavlja Ericsson Nikola Tesla d.d.. Poslodavac koji je pokazao inovativan pristup u upravljanju organizacijskim promjenama, uvažavajući pritom kvalitete, potencijal i vrijednosti osoba s invaliditetom. Prije nešto više od godinu dana, Hrvoje Katić postao je dio kompanije i upravo je on začetnik ideje o glasovno-kontroliranom sučelju namijenjenom osobama s oštećenjem vida s dodatnim motoričkim teškoćama ili teškoćama u korištenju modernih tehnologija, naziva EVA.

Priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta dostupan je online te će služiti kao koristan alat poslodavcima koji su u procesu zapošljavanja i uključivanja osoba s invaliditetom u radno okruženje. Priručnik možete preuzeti ovdje.