Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI
Zadnja izmjena: 12.12.2018.

EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI

 

U Zagrebu 11. prosinca 2018. održana je konferencija sa službenim otvorenjem novog programa Europskih snaga solidarnosti za razdoblje 2018. -2020.

Europske snage solidarnosti (engl. European Solidarity Corps) program su Europske unije koji omogućuje mladim osobama (18 do 30 godina) volontiranje, stažiranje ili rad na projektima u svojim zemljama ili inozemstvu. Pri tome, naglasak je stavljen na aktivnosti i projekte od koristi zajednicama ili građanima Europe kroz koje će mladi moći doprinijeti u izgradnji bolje zajednice, pružiti podršku ranjivijim skupinama ili spremno odgovoriti na trenutne društvene izazove.

Program Europskih snaga solidarnosti je uspostavljen na osnovi proširenja djelovanja Europske volonterske službe (EVS) koja je 22 godine omogućavala mladima u Europi volonterstvo u drugim državama, odnosno, organizacijama da budu domaćini stranim volonterima.

Europske snage solidarnosti omogućuju uključivanje u programe na dva načina – volontiranje i stručni rad. Programi na koje se mlade osobe mogu prijaviti su u trajanju od 2 do 12 mjeseci, a od osoba se očekuje visoka razina motiviranosti i odgovornosti, socijalna osviještenost te spremnost na učenje i rad korištenjem stranog jezika. Cilj ove inicijative je omogućiti što većem broju mladih sudjelovanje u nekom obliku od širokog raspona aktivnosti kojima je krajnja svrha jačanje i promoviranje solidarnosti diljem Europske unije.

Također, na konferenciji je istaknuto da su za aktivnosti volontiranja sudionicima osigurana sredstva koja pokrivaju put, smještaj, zdravstvenu skrb i dnevnice, dok je kod aktivnosti uključenja u stručni rad osigurana naknada za stažiranje od strane organizatora/domaćina, odnosno naknada za zaposlenje od strane poslodavca.

Više o mogućnostima sudjelovanja za mlade i za same organizacije, kao i o samoj registraciji može se pronaći na službenoj stranici https://europa.eu/youth/solidarity_hr.

Detaljni izvještaj s održane konferencije nalazi se na web stranici Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) ovdje.