Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  RADIONICE REGIONALNOG UREDA ZAGREB U CENTRU ZA MLADE GRADA ZAGREBA
Zadnja izmjena: 03.01.2019.

RADIONICE REGIONALNOG UREDA ZAGREB U CENTRU ZA MLADE GRADA ZAGREBA

 
 
Kao partner na projektu „Centar za mlade“ financiranim iz Europskog socijalnog fonda, Regionalni ured Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u Centru za mlade grada Zagreba održao je tijekom studenog/prosinca ove godine radionice za mlade na temu „Od mjere do karijere – mjere aktivne politike zapošljavanja – prilika za zapošljavanje“  i „Uloga HZZ-a u procesu pripreme i posredovanja pri  zapošljavanju“.

Na prvoj radionici prezentirane su mjere aktivne politike zapošljavanja s akcentom na mjeru pripravništva, obrazovanja i osposobljavanja na radnom mjestu, a na drugoj radionici predstavljene su usluge koje HZZ pruža nezaposlenim osobama i način suradnje.

Mladi nezaposleni pokazali su izrazito veliki interes za ponuđene teme, pa je na radionici na temu „Uloga HZZ-a u procesu pripreme i posredovanja pri  zapošljavanju“ prisustvovalo tridesetak mladih prijavljenih i neprijavljenih u evidenciju HZZ- te studenti završnih godina.

S uslugama HZZ-a i načinom korištenja prisutne je upoznala Marija Halić, v.d. predstojnica, koja je kroz različite primjere iz prakse nastojala mlade zainteresirati za suradnju sa savjetnicima za zapošljavanje i traženjem posla uz podršku HZZ-a.

Mladi su iskazali interes za pokretanje vlastitog posla, odnosno korištenja potpore za samozapošljavanje i uključivanje u pripravništvo. Posebno su ih interesirala različita prava  za vrijeme nezaposlenosti i prava po sklapanju ugovora o radu. Aktivno su sudjelovali na radionicama postavljanjem brojnih pitanja i iznosili su svoja iskustva vezana uz traženje posla.

Sukladno programu Centra, Regionalni ured Zagreb će navedene radionice u Centru za mlade grada Zagreba održavati na mjesečnoj razini, a prijave se mogu obaviti on-line preko stranica Centra.