Hrvatski zavod za zapošljavanje
Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

NOVO 2007-2013 


 

Početna
O nama
IPA
Nepravilnosti
Natječaji
Kontakti
Linkovi
 
Novost
Objavljeno: 26. studenoga 2013.

Predstavljeni operativni programi za razdoblje 2007.-2013.

U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine, svečano su predstavljeni Operativni programa „Promet“, „Zaštita okoliša“, „Regionalna konkurentnost“ i „Razvoj ljudskih potencijala“ za razdoblje 2007.-2013. Europska komisija odobrila je Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ 17. listopada 2013. čime je zaključen rad na definiranju strateškog okvira za korištenje EU fondova za prvih 6 mjeseci članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Još u kolovozu Europska komisija službeno je odobrila Nacionalni strateški referentni okvir 26. kolovoza 2013. dok su Operativni programi „Promet“, „Zaštita okoliša“ i „Regionalna konkurentnost“ odobreni 6. rujna ove godine.

Ovi operativni programi temelj su za korištenje 450 milijuna eura koji su Hrvatskoj na raspolaganju u programskom razdoblju od 2007. do 2013. godine. No, to je samo uvod u ključnu fazu početka korištenja sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda iz kojih je za Hrvatsku u idućem programskom razdoblju 2014. - 2020. predviđeno ukupno 8,3 milijarde eura, tj. više od milijardu eura godišnje.


OPERATIVNI PROGRAM „RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA“ 2007. - 2013.


Strateški cilj je poboljšanje efikasnosti tržišta rada, razvoj ljudskog kapitala i jačanje socijalnog uključivanja.

Za OP „Razvoj ljudskih potencijala“ za razdoblje 2007.-2013. predviđeno je ukupno 179.309.591 eura, od čega će se 152.413.107 eura financirati iz Europskog socijalnog fonda.

Za jačanje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju predviđeno 31 posto sredstava,  za podršku pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivost radne snage 30 posto, za jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju 26 posto, za tehničku pomoć 8 posto, te jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje 5 posto.


Više o održanom događaju možete pronaći na http://www.mrrfeu.hr/default.aspx?id=1784.


IZDVOJENO

Objavljene obavijesti o dodjeli ugovora o nabavi roba za 4 lota projekta 'Usluge HZZ-a klijentima: Unaprjeđenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška'.


Objavljena obavijest o dodjeli ugovora o nabavi usluga za projekt 'Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga'.


Objavljena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba'.


Objavljena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Mladi na tržištu rada'.


Objavljena nadopunjena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada'.


Objavljena nadopunjena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina'