Hrvatski zavod za zapošljavanje
Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

NOVO 2007-2013 


 

Početna
O nama
IPA
Nepravilnosti
Natječaji
Kontakti
Linkovi
 
Novosti
Objavljeno: 27. ožujka 2012.
Predstavljanje EU projekata_Josipović_Paun Jarallah_Mrsić_Opačić
Održano predstavljanje projekata na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, 24. ožujka 2012. godine predstavljeni su projekti financirani bespovratnim sredstvima kroz pretpristupni program IPA (Instrument pretpristupne pomoći). Na sajmu „IPA IV – Snaga razvoja“ brojni okupljeni mogli su razgledati, između ostalog, automobil za polaganje vozačkog ispita prilagođen potrebama osoba s invaliditetom, način rada u virtualnom uredu, web portal za praćenje deficitarnih zanimanja na tržištu rada, te stazu za obuku pasa vodiča.

To je samo dio rezultata od ukupno pedesetak projekata iz područja zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja koji su predstavljeni. Projekti su financirani bespovratnim sredstvima Europske unije iz pretpristupnog fonda  IPA - Komponenta IV Razvoj ljudskih potencijala. Financijska vrijednost predstavljenih projekata iznosi gotovo pet milijuna eura, ali je vrijednost ostvarenih rezultata višestruko veća.


Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović te brojni visoki dužnosnici, među kojima, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, šef delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Paul Vandoren te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić iskazali su osobni interes za ovaj događaj te tijekom obilaska naglasili potrebu za boljim razumijevanjem koristi Europskih fondova.

Predsjednik Josipović pohvalio je napore Vlade, ministarstava i nevladinih organizacija uključenih u projekte Europske unije, ali i naglasio kako je pred nadležnim institucijama jako puno posla: „Slijedi velika bitka za europske fondove i otvaranje radnih mjesta. U tome će nam pomoći upornost, znanje i vjera u vlastite snage“.

Otvoreni sajam „Snaga razvoja“ okupio je preko 170 predstavnika brojnih nevladinih organizacija, područnih službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnih centara za socijalnu skrb, regionalnih razvojnih agencija, veleučilišta, srednjih škola te predstavnike upravnih odjela gradova i općina iz gotovo cijele Hrvatske.

Predstavljanje je organizirano uz potporu projekta „Podrška Operativnoj strukturi za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala u vezi informiranja, promidžbe i vidljivosti“, koji je također financiran kroz IV. komponentu IPA-e.

 

 Predstavljanje EU projekata_Josipović_MrsićPredstavljanje EU projekata_Operativna struktura Psi vodiči
 
povratak na početnu stranicu


IZDVOJENO

Objavljene obavijesti o dodjeli ugovora o nabavi roba za 4 lota projekta 'Usluge HZZ-a klijentima: Unaprjeđenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška'.


Objavljena obavijest o dodjeli ugovora o nabavi usluga za projekt 'Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga'.


Objavljena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba'.


Objavljena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Mladi na tržištu rada'.


Objavljena nadopunjena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada'.


Objavljena nadopunjena obavijest o dodjeli ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) 'Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina'