On-line objava životopisa na Burzarada


Naš internetski portal http://burzarada.hzz.hr/ omogućuje Vam da kao registrirani korisnik objavite svoj životopis kako bi on bio dostupan poslodavcima koji traže radnike. Isto tako, prilikom pregleda slobodnih radnih mjesta možete se samostalno kandidirati na željena radna mjesta. Ako ste prijavljeni u evidenciji Zavoda, putem internetskog portala također možete kontaktirati vlastitog savjetnika u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. 


Kako se registrirati?

Sve osobe koje se žele registrirati na portal Burza Rada, trebat će osobno otići do prve poslovnice Financijske agencije (FINA) po vjerodajnicu. U poslovnicama FINE, na posebno označenim mjestima za e-Građane, dobit ćete jedinstveni elektronički identitet - vjerodajnica (lozinka) za pristup sustavu e-Građani.
Po dobivanju elektroničkog identiteta u FINI, možete započeti postupak registracije na portalu Burza rada u Zoni za posloprimce putem Epass-a (prikazano na slici).
 
Kratke informacije o NIAS/ePASS-u – Središnjem državnom portalu
 
Kako bi olakšali pristup informacijama i dokumentima, uspostavljeno je centralno internetsko mjesto za informacije - Središnji državni portal, a čiji je dio sustav e-Građani.
 
E-Građani obuhvaća pristup:
  • javnim informacijama
  • informacijama o javnim uslugama
  • siguran pristup osobnim podacima
  • elektroničku komunikaciju građana i javnog sektora
 
Osnovni cilj projekta e-Građani je omogućiti građanima uspješno, sigurno i vremenski povoljno korištenje javnih e-usluga dok istovremeno pružatelje e-usluga oslobađa od upravljanja autentifikacijama korisnika.
Sustav e-Građani temelji se na sustavu elektroničkog identiteta i jednostrukoj autentifikaciji te omogućava građanima uspješno, sigurno i vremenski povoljno korištenje javnih e-usluga kroz jedinstveni pristup.
Nezaposlene osobe iz evidencije HZZ-a registrirane u Zoni za posloprimce na portalu Burza rada moći će koristiti elektroničke usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kroz sustav e-Građani.
Također će biti u mogućnosti koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, REGOS-a i Ministarstva uprave korištenjem postojećeg korisničkog imena (e-maila) i lozinke, bez potrebe odlaska na info pultove navedenih ustanova radi ponovne registracije.
 
Znači, prvi korak je otići u FINU te se potom prijaviti na portal Burza rada – kroz ePASS.
 

 

Kako objaviti životopis?


Objava životopisa omogućena je samo registriranim korisnicima što znači da ćete se prvo morati prijaviti putem NIAS-a ili ePASS-a na portal Burzarada.
 
Odabirom „Moj životopis“ otvara se obrazac za unos podataka. Polja označena crvenom zvjezdicom su obavezna te ih je potrebno popuniti kako bi uspješno pohranili podatke pojedinog koraka.
Kod popunjavanja podataka o poznavanju stranih jezika klikom na  otvara se stranica s objašnjenjima pojedine razine poznavanja. U koraku Ostale informacije moguće je postaviti do tri dokumenta (ekstenzije .doc, .docx, .rtf i .pdf) maksimalne veličine do 1MB.

Životopis je moguće pregledati u Europass standardu klikom na „Prikaži životopis“ te ga je kao takvog moguće i preuzeti u tekstualnom Word obliku odabirom „Spremi kao Word dokument“.

Odabirom „Objavi životopis“ omogućujete poslodavcima pregled Vašeg životopisa. Brisanjem životopisa brišu se svi podaci uneseni kroz obrazac za unos životopisa, zajedno s postavljenim datotekama.

 

Kako omogućiti poslodavcima da vide moj životopis?


Odabirom „Objavi životopis“ omogućujete poslodavcima pregled Vašeg životopisa. Odabirom „Povuci životopis“ isti više nije dostupan poslodavcima.
 
NAPOMENA: Korisnici odgovaraju za točnost informacija i priloga koje ostavljaju na portalu burzarada.hzz.hr i prihvaćaju da osnovne informacije o njima budu dostupne poslodavcima i djelatnicima Zavoda. Njihovi prilozi (datoteke DOC, PDF i dr. povezane uz životopis) mogu se preuzimati i elektronski distribuirati. Zavod zadržava pravo na provjeru, brisanje životopisa i priloga ukoliko odstupaju od „normativa“ odnosno ukoliko sadrže uvredljive priloge, tekstove i druge neprihvatljive materijale.

On-line prijava Moj zivotopis - opis polja
Slikovni prikaz registracije na Burzu rada