Centar za mlade Zagreb

 

Prvi Centar za mlade otvoren je u Zagrebu 31.07.2013. na adresi Ulica kralja Zvonimira 15. U Centru za mlade radi 16 savjetnika za zapošljavanje posebno osposobljenih za učinkovitu komunikaciju s mladim osobama, grupni rad i radionice s mladima. Na taj način mladima osiguravamo prostor, stručnjake i informiranje prilagođeno njihovim potrebama u jačanju njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Na jednom mjestu, u fizički izdvojenom prostoru, objedine su postojeće usluge Zavoda prilagođene mladima a savjetnici u Centru posebno su osposobljeni za rad s mladima.

Na Info točki korisnici mogu dobiti sve relevantne informacije vezane za njihova prava i obveze po pitanju prijave u evidenciju Zavoda te se upoznati sa aktivnostima Zavoda usmjerene na rješavanje problema nezaposlenosti.

Kao i do sada, nakon što se mlada osoba prijavi u evidenciju nezaposlenih slijedi individualno informiranje, odnosno susret sa savjetnikom za zapošljavanje na kojem će se utvrditi smjer u kojem će se poduzimati aktivnosti vezane za rješavanje pitanja nezaposlenosti poput, naravno, zapošljavanja, ali i nastavka obrazovanja, stručnog osposobljavanja, osnaživanja poduzetničke inicijative i slično. Savjetnici su raspoređeni prema zanimanjima osoba te su blisko upoznati s njihovim očekivanjima i potrebama.
 
Tijekom prvog mjeseca rada u kolovozu 2013. godine osmišljene su i provedene radionice:

Dana 12.08.2013. obilježen je Međunarodni dan mladih održavanjem radionice pod nazivom „Budi uspješan na razgovoru za posao“.