Savjetnik za samozapošljavanje


Zašto se obratiti savjetniku/savjetnici za samozapošljavanje ?
 
Jer za prelazak ideje u poduzetničku inicijativu nužno je imati dovoljno znanja, informacija uz istovremeno promatranje ponude i potražnje. Upravo je rad savjetnika za samozapošljavanje s nezaposlenom osobom koja želi krenuti u proces samozapošljavanja nužan preduvjet za usmjeravanje, osvještavanje vlastitih mogućnosti, prednosti i slabosti.
 POSLOVNI PLAN


Poslovni plan prije svega služi nositelju poslovne ideje kao plan poduzetničke djelatnosti i stoga njegova izrada mora biti temeljita i realna. Poslovni plan čini nekoliko tematskih cjelina - pitanja. Svaku od njih potrebno je što temeljitije i jednostavnije opisati, a gdje je god moguće i ilustrirati tabelarnim pokazateljima, grafikonima i sl.

Poslovni plan samozapošljavanja (.doc)


Savjetnik Vam također može dati sve informacije te stručnu pomoć i podršku pri predaji zahtjeva za dodjelu potpore za samozapošljavanje, o kojoj više možete pročitati ovdje.

Uz poticaje za samozapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje i druge institucije raspisuju natječaje za dodjelu sredstava za samozapošljavanje. Više informacija možete pročitati na sljedećim linkovima:
http://www.hamaginvest.hr/
http://www.hbor.hr/Default.aspx
http://www.minpo.hr/default.aspx?id=288
 
Informacije o osnivanju obrta, društva s ograničenom odgovornošću i jednostavnog trgovačkog društva možete pronaći na stranici: www.hitro.hr