Javno predstavljanje projekta „Zaželi“- program zapošljavanja žena u Općini Brinje

   
 
Dana 13.08.2018.g.  u Brinju  je održano javno predstavljanje projekta Zaželi“- program zapošljavanja žena u Općini Brinje. Nazočnima, među kojima su bile i predstavnice HZZ-a, Područnog ureda Gospić obratila  su se voditeljica projekta Mirjana Javor i načelnik Općine gospodin Zlatko Fumić koji je istakao značenje ovog projekta za Općinu, a naročito za krajnje korisnike.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 1.708.710,00 kn (100% financirano iz Europskog socijalnog fonda). Nadležno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava a partneri na projektu su Hrvatski zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Trajanje projekta je od svibnja 2018. do kraja studenog 2020.
 
Voditeljica Javor ističe svrhu projekta koja  je omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja općine Brinje, lakši pristup tržištu rada. Kroz dvogodišnje zaposlenje, ženama će se kroz programe obrazovanja i osposobljavanja, čije je financiranje osigurano kroz ovaj Projekt, omogućiti postizanje veće konkurentnosti i povećanje njihovog  radnog potencijala.

U tom će razdoblju dobrobit projekta osjetiti i najranjivija skupina lokalnog stanovništva  osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju, njih 60, na način da će im deset žena zaposlenih na Projektu,  pružati potporu i podršku u ispunjavanju svakodnevnih životnih potreba.

Žene su počele sa radom 1. kolovoza 2018.g. a kao pomoć u obavljanju poslova kroz projekt  su im osigurani bicikli i tableti.