Podrška samozapošljavanju – Faza 2

Specifični cilj: 8.i.2 Povećanje održivog samozapošljavanja nezaposlenih osoba, posebice žena
Vrijednost operacije: 949.000.000,00 HRK
Trajanje operacije: Od 31.10.2018. do 30. 10.2022.
Opći cilj operacije je olakšati pristup samozapošljavanju nezaposlenim osobama te potaknuti održivo samozapošljavanje pružanjem financijske potpore i kontinuirane podrške. Cilj je također i povećanje broja samozaposlenih osoba iz evidencije HZZ-a.

Ciljne skupine: Nezaposlene osobe prijavljene na evidenciji HZZ-a
Aktivnosti operacije: Potpore za samozapošljavanje HZZ-a dodjeljuju se nezaposlenim osobama s razrađenom poduzetničkom idejom u svrhu pokrivanja troškova otvaranja i rada poslovnog subjekta. Savjetnik za samozapošljavanje pruža stručnu podršku i savjetovanje svim zainteresiranim osobama za samozapošljavanje pa se će se tako grupna informiranja i individualna savjetovanja svih osoba zainteresiranih za samozapošljavanje vršiti u svim područnim i regionalnim uredima prema standardnoj proceduri HZZ-a, opisanoj internim aktima. Sukladno Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera za 2018. godinu, dodjeljuju se subvencije u iznosu do 55.000 kn, odnosno do 70.000 kn u slučaju da se ista kombinira sa stručnim osposobljavanjem za rad, zatim za otvaranje obrta ili slobodne profesije (do dvije osobe) do 110.000 kn; za udruživanje u trgovačka društva (do 4 osobe) do 220.000 kn te za udruživanje u zadruge (za 5 osoba) do 275.000 kn.

Kontakt e-mail za dodatne informacije o projektu: euprojekti@hzz.hr
Kontakt e-mail za dodatne informacije o mjerama APZhzz@hzz.hr
 
Više informacija o mjerama APZ: www.mjere.hr 
Više informacija o fondovima EU: www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr
 

 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda ili Europskog socijalnog fonda i Garancije za mlade.
Sadržaj dokumenta je isključiva odgovornost Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.