ZAPOČEO I. CIKLUS KLUBOVA ZA ZAPOŠLJAVANJE


Dana 26.11.2018. godine u okviru projekta „Istakni se, osvoji posao 2“ započeo je 1. ciklus programa Kluba za zapošljavanje. Program Kluba za zapošljavanje je intenzivan trening u trajanju od tri tjedna za nezaposlene osobe koje pod vodstvom voditeljice kluba svladavaju vještine o jačanju samopouzdanja, osnaživanju vlastitih komunikacijskih vještina te pisanje životopisa i kako se predstaviti poslodavcu, a koje će im pomoći u traženju posla.
 
Kroz prva tri dana programa polaznici su imali prilike učiti o umijeću komunikacije, važnosti timskog rada te samoprocjene. Radionica o komunikaciji, kao jednoj od ključnih vještina prilikom samoprezentacije poslodavcu, kroz unaprijed osmišljene vježbe polaznicima je omogućila usavršavanje postojećih vještina komunikacije te usvajanje novih stilova verbalne i neverbalne komunikacije. Polaznici su također učili o važnosti timskog rada i posljedicama dobrog i lošeg tima. Kroz vježbe o samoprocjeni polaznici su osvještavali ključne osobine ličnosti koje čine osobni identitet pojedinca, pritom stavljajući naglasak na osvještavanje vlastitih kompetencija ključnih za radno mjesto.
 
Program je podijeljen na tri tjedna po tri dana tako da polaznici kroz individualne zadatke samostalno primjenjuju naučeno. Nastavak ovotjednog programa je 03.12.2018. do 05.12.2018. te završni tjedan od  10.12.2018. do 12.12.2018. Program Kluba za zapošljavanje temeljna je aktivnost u okviru svih usluga Kluba za zapošljavanje koje su osmišljene na način da ojačaju ključne kompetencije nezaposlenih osoba potrebne za tržište rada, a sastoje se od programa osnovnih i naprednih informatičkih znanja, programa podrške u komunikaciji s poslodavcima, predavanja o aktivizmu, volontiranju i timskom radu te konverzacije na engleskom i njemačkom jeziku.

 

 

 
Za više informacija o provedenim i nadolazećim aktivnostima pratite nas na Facebook stranici Klubova za zapošljavanje Međimurje. Za dodatne informacije možete se obratiti i na email: jobclub.ck@hzz.hr.